Sebze Musakka Tarifi


MALZEMELER

♥150 gr kıyma
♥ 200 gr doğranmış taze fasulye
♥ 2 adet doğranmış patates
♥ 2 adet doğranmış havuç
♥ 2 adet doğranmış kabak
♥ 1 su bardağı haşlanmış ya da donmuş bezelye
♥ 1 adet patlican
♥ 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
♥ 2 adet doğranmış kuru soğan
♥ 2 adet doğranmış çarliston biber
♥ 2 adet küp doğranmış domates
♥ 1 yemek kaşığı domates salçası (ben birazcık da biber salçası ekliyorum)
♥ 2 tablet et bulyon (isteğe bağlı)
♥ 2 diş sarımsak (kıyılmış)
♥ 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
♥ Yarım adet limon suyu
♥ 1 tatlı kaşığı kekik
♥ Çekilmiş karabiber
♥ 3 su bardağı su (600 ml.)


YAPILIŞI

1. Tencereye ayçiçek yağını kızdırıp kıymayı ekleyip renk alıncaya kadar kavurun. Daha sonra içine soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanlar pembeleşince doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri ilave edip pişirmeye devam edin.

2. Domatesler yumuşadıktan sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

3. En son olarak içine tüm sebzeleri, et bulyonu, sarımsak, pul biber, kekik, pul biber ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 35-40 dk kadar pişirip sıcak servis edin.

Mm. Afiyet olsun! ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder